Vitraliul, sau mai corect poate, arta sticlei, este din ce in ce mai prezenta astazi. Explozia de interes din ultimii 30 de ani a dus la dezvoltarea unor noi si imaginative forme ale acestei arte. Noile tehnologii si cresterea interesului in vitralii ca hobby, au dus la ceea ce a fost numita „o noua epoca de aur a sticlei”.

Noile case sunt frecvent completate cu spectaculoase intrari din sticla, ferestre de baie cu vitralii, abajururi Tiffany, panouri decorative  pentru a fi atarnate in dreptul unei ferestre insorite. Forme minunate decoreaza mese, pereti, ferestre. Noii artisti combina, creeaza si dezvolta forme si stiluri unice. Si se pare ca va dura.

Tehnica moderna de realizare a vitraliilor consta in aplicarea pe sticla a unor rasini bicomponente cu ajutorul unui utilaj CNC, realizandu-se in acest fel conturul dorit. Poate fi realizat in 4 culori, acestea fiind negru, auriu, argintiu metalizat sau transparent. Dupa uscarea acestor rasini, se procedeaza la aplicarea de culoare prin folosirea unor vopseluri speciale pentru sticla.

In componenta acestor vitralii pot exista seturi de cristale fatetate care se lipesc pe sticla cu o solutie speciala care se solidifica in contact cu razele ultra violete.

Last modified: octombrie 28, 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *